10 grunde til Apple afviser din app

Planlægger du at købe eller få udviklet en App? Så skal du og din app-udvikler være opmærksom på de høje krav, der stilles til en app. Vi gennemgår her de 10 mest almindelige grunde til at AppStore afviser en app. Ved at sætte dig ind i disse krav fra start, kan du undgå uventede overraskelser og forsinkelser i tidsplanen.

Vi har rangeret nedenstående punkter efter de hyppigste fejl, du får tilbage fra AppStore ifm. godkendelse af din app (baseret på vores egne erfaringer):

 1. Manglende overholdelse af generelle retningslinjer fra Apple. Apple har en lang række retningslinjer, som skal overholdes før en app, kan blive godkendt. Du kan finde de generelle retningslinjer her.
 2. En dårlig brugeroplevelse er ikke kun frustrerende for brugeren af appen, men Apple er heller ikke specielt glad for den slags. Er din app svær at navigere i, eller indeholder en masse fejl og mangler, vil din højst sandsynligt blive afvist. Sørg for at teste din app grundigt inden du sender den til lancering. Du kan finde retningslinjer for god app design her.
 3. For mange tekniske fejl i appen. Det sker at app-udvikleren kan overse mangler og fejl, men heller ikke sørger for at få testet appen grundigt inden den sendes til godkendelse. Det betyder der kan gemme sig tekniske og funktionelle fejl, hvilket vil blive afvist prompte af Apple. Den bedste måde at undgå dette på, er at få sat en grundig test op på tværs af enheder. Lad gerne flere mennesker involvere sig i testen.
 4. Langsom og dårlig ydeevne i appen. I forlængelse af punkt 3, så kan du opleve din app er langsom, dræner batteriet hurtigt eller indeholder mange fejl og crashes. Optimer din app, så den kører problemfrit og effektivt på alle understøttede enheder. Du kan finde listen over gode råd til app optimering her.
 5. Manglende funktioner i appen. Før en app kan blive accepteret skal den være fuldt ud funktionel og færdigudviklet. Forsøg ikke at kom igennem med beta-versioner, hvor der mangler vigtige funktioner og ej heller ikke færdiggjort moduler – gem hellere disse til de kommende opdateringer. Du kan finde Apples gennemgangs liste her.
 6. Dårlig eller manglende metadata. Apple kræver, at din app har præcis og relevant metadata, herunder titel, beskrivelse og skærmbilleder. Hvis din app har mangelfuld eller vildledende metadata, kan den blive afvist. Sørg for at give nøjagtige oplysninger og præsentere din app på en klar og indbydende måde. Dette vil også skabe mere synlighed omkring din app i AppStore.
 7. Uklare eller utilstrækkelige instruktioner. Hvis din app kræver særlige instruktioner for at fungere korrekt eller for at blive sat op, er det vigtigt at inkludere disse instruktioner på en klar og letforståelig måde. Sørg for at din app har en intuitiv brugergrænseflade og tydelige instruktioner, så brugerne nemt kan forstå og bruge den.
 8. Dårlig lokalisering. Planlægger du at tilbyde din app til flere lande end Danmark, er det vigtigt at sikre, at den er korrekt lokaliseret for at imødekomme de forskellige sprog. Manglende oversættelser kan medføre til afvisninger. Her kan det være en god ide at få en professionel oversætter på, som tidligere har arbejdet med oversættelser til Apps – reglerne er nemlig mere strikse end vi kender dem fra hjemmesider (hvor der ikke føres kontrol).
 9. Dårlig eller manglende beskyttelse af brugeroplysninger. Apple tager persondata meget alvorligt. Hvis din app ikke beskytter brugerens oplysninger, og din sikkerhed dermed halter, vil du blive afvist på stedet. Kravene på dette punkt vil kun blive strammere fremadrettet. Du kan læse om Appels retningslinjer for privatliv og sikkerhed her.
 10. Manglede support fra din side. Apple kræver at du leverer en måde for brugere at kontakte dig for support eller feedback. Hvis din app ikke indeholder klare kontaktoplysninger, eller hvis du ikke reagerer på brugernes henvendelser, kan du risikere at din app bliver afvist. Et godt trick er at lave en lettilgængelige supportfunktion i appen og reagere hurtigt på din brugers henvendelser. På den måde får du også nemmere ved at indhente gode generelle anmeldelser af din App.

Ved at have disse 10 punkter med i dine overvejelser inden du udvikler en app, øger du sandsynligheden for at din app bliver accepteret ved første indsendelse. Som app bureau er vores mål at hjælpe dig med at skabe en succesfuld app og vi hjælper dig gerne med udviklingen af din næste app.

Vi har skrevet en indlæg om hvordan du får godkendt en app. Læs den her.

Indhold
  Add a header to begin generating the table of contents
  Lad os tage en uforpligtende snak

  Vi gennemgår dit it setup og laver en konkret handlingsplan til din virksomhed

  Vi arbejder dagligt med digitalisering af små- og mellemstorevirksomheder og vil gerne hjælpe din forretning videre. Lad os tage en uforpligtende og gratis snak.

  Virksomheder der alle stoler på vores teknologier og processer

  Mere Indsigt

  Scroll to Top