Driller hastigheden på din WordPress side? Her er 5 konkrete tips, der kan forbedre loadhastigheden på din WordPress side

WordPress er et fantastisk system til hurtigt at få opsat en hjemmeside, der ligner en million.

Desværre kan WordPress sider også hurtigt vokse sig til lidt af et monster, hvis man ikke har fokus på at optimere og vedligeholde dem løbende.

Et klassisk tegn på at din side er blevet for tung og kompleks er, at loadhasigheden på siden er røget i vejret, så det måske tager 2-3 sekunder at loade siden. Dette er både frustrerende for dig og dem der besøger din side, og derfor bør du få de løst hurtigst muligt.

Der kan dog være mange grunde til at en WordPress side pludselig bliver langsom, og derfor skal I læse denne guide på 5 konkrete ting, som kan hjælpe på loadhastigheden.

Skru ned for dine plugins

En af de største syndere, når det kommer til hastigheden på en WordPress side er plugin og mængden af plugins.

En hovedregel er at forsøge at bruge et minimum af plugin, da et stort antal plugins kan gør din side sløv, specielt hvis de er dårligt kodet.

Har du mange plugins og er nogle af dem dårligt kodet, kan de sammen gøre din side utrolig langsom, og derfor bør du som det første, hvis din side er langsom, kigge på, om du kan undvære nogle af dine plugins.

Kan du det, så deaktiver og slet dem og se om det ikke hjælper på hastigheden.

Komprimer billeder

Billeder er noget af det der kan tage rigtig lang tid at loade, specielt hvis man ikke sørger for at komprimere sine billeder, så de fylder mindst muligt.

Forestil dig at en besøgende på din hjemmeside, besøger din side via sin mobiltelefon fra en relativt langsom mobil forbindelse. Har du et billede der fylder bare 1 MB, vil det tage lang tid for telefonen at hente dette billede ned, og det vil samlet set gøre din side langsom.

Derfor bør du komprimere dine billeder så meget som muligt. WordPress gør det som standard når du uploader billeder, men du kan også selv køre dine billeder igennem optimeringsværktøjer som f.eks. tinypng.com inden du anvender dem på din side.

Vælg en hurtig host

Mange tror at ens webhotel er hovedårsagen til at ens side er langsom.

Sådan er det dog sjældent og en langsom host er ofte kun en lille del af problemet.

Du bør dog altid, som en del af optimeringsarbejdet, sørge for at din hjemmeside ligger hos en hurtig udbyder.

Men hvad gør så en udbyder til en hurtig udbyder?

Disse ting har indflydelse på, hvor hurtig din webhotel-udbyder er:

 • Type harddisk. Her skal de gerne bruge NVMe SSD diske
 • Antallet af kunder på samme server. Hold dig til dem der ikke fylder mere end 1500-2000 på hver af deres servere.
 • Type af webserver. Vælg altid LiteSpeed

Du kan læse mere om gode (og hurtige) danske webhoteller her.

Kør den seneste PHP-version

Den PHP-version du kører på din side og på dit webhotel har faktisk en stor indflydelse på hastigheden, da der i selve PHP løbende laves opgraderinger, der påvirker, hvor hurtigt PHP kan eksekveres.

Derfor bør du altid køre den seneste PHP-version, hvis din side (plugins og tema) understøtter det, da det både er godt for din sides hastighed og ikke mindst sikkerheden.

Du kan læse mere om de seneste PHP-versioner her.

Opsæt et cacheplugin

Selvom du nu har fået at vide, at du skal skrue ned for plugins, så er der faktisk én type plugin, som du gerne må have installeret, nemlig en cache plugin.

Et cacheplugin er nemlig designet til at gøre oplevelsen med din hjemmeside hurtigere.

En cache fungerer på den måde at elementer på din side gemmes, enten i den besøgenes browser eller på serveren, så disse elementer ikke skal hentes hver gang en side skal vises.

Det gør siden hurtigere, og derfor bør du altid have en caching plugin installeret på din WordPress side.

Indhold
  Add a header to begin generating the table of contents
  Lad os tage en uforpligtende snak

  Vi gennemgår dit it setup og laver en konkret handlingsplan til din virksomhed

  Vi arbejder dagligt med digitalisering af små- og mellemstorevirksomheder og vil gerne hjælpe din forretning videre. Lad os tage en uforpligtende og gratis snak.

  Virksomheder der alle stoler på vores teknologier og processer

  Mere Indsigt

  Scroll to Top