Omkostninger ved en web app

Hvad koster det at udvikle din egen web app?

Når en virksomhed udvikler sin egen web app, er prisen afhængig af en række faktorer, herunder størrelsen på teamet, antallet af udviklingsfaser og funktionaliteten af applikationen.

En typisk udviklingsproces involverer flere faser, herunder planlægning, design, udvikling, test og implementering. Prisen for hver fase afhænger af faktorer som antallet af udviklere og eventuelle licenser og værktøjer, der er nødvendige for at udføre arbejdet. 

Når en web app er udviklet, er der månedlige omkostninger til vedligeholdelse og serverdrift, der skal tages i betragtning. Disse omkostninger inkluderer typisk udgifter til hosting, sikkerhed, backup og opdatering af applikationen. Afhængigt af trafikbelastningen og størrelsen på applikationen starter disse månedlige omkostninger fra 1.000 kr. 

Dernæst kommer der dit ressourceforbrug i form af mandetimer til levering af data, information, besvarelse af spørgsmål fra udviklingsteamet, møder og planlægning. 

Det kan være svært at prissætte nøjagtigt hvad en web app koster at udvikle, men prisen vil tage udgangspunkt i ovenstående. Sammenlignet med en hybrid og native app er det billigere både at vedligeholde, udvikle og etablere. 

Nedenfor har vi lavet et groft estimat af vores kunder har startet, hvoraf de fleste er skaleret yderligere, da vi i samarbejde med kunden har været gode til at gøre en web app rentabel for virksomhedens udvikling og drift. 

Lad os prøve at konkretisere det yderligere.

Etableringsomkostninger:

 • Webdesign og -udvikling: DKK 75.000
 • Infrastruktur: DKK 25.000
 • Udvikling af web app: DKK 100.000 
 • Andre omkostninger (f.eks. tilpasning af brand, markedsføring, juridiske omkostninger osv.): DKK 10.000 

Samlet estimeret etableringsomkostning: DKK 210.000 ex. moms 

Driftsomkostninger:

 • Hosting: Min. DKK 1000 pr. måned
 • Backup og sikkerhed: Min. DKK 500 pr. måned
 • Vedligeholdelse og opdatering af software: DKK 1.000 pr. måned
 • Brugerstøtte og kundeservice: DKK 1.000 – 10.000 pr. måned

Samlet estimeret driftsomkostning pr. måned: DKK 3.500 – 12.500

Disse tal er et gennemsnit på etablerings- og driftsomkostninger de første 12 måneder på web apps vi har udviklet i Brandstoff

Det er vigtigt at huske på, at udvikling og vedligeholdelse af en web app er en investering. En veludviklet og vedligeholdt applikation kan spare en virksomhed tid og penge på lang sigt ved at automatisere processer og forbedre arbejdsgange.

Hvad koster tredjeparts web apps?

Månedlige omkostninger til tredjeparts web apps afhænger af en række faktorer. Disse omkostninger kan stige afhængigt af antallet af brugere, trafikbelastningen og flere ERP systemer begynder at tage et fee (på 0,5 – 1%) af omsætningen kørt igennem systemet.

 • Ved mindre CRM, bookingsystemer, shopsystemer og bogføringssystemer. Starter prisen typisk på 450 kr. pr. måned pr. bruger, hvor du skal købe min 2 – 4 brugere.
 • Ved større CRM, ERP og PIM systemer starter prisen typisk ved +3500 kr. pr. måned op til 10 brugere samt et fee på omsætning (primært ERP systemer).

For tredjepartssystemer, der opkræver baseret på antallet af brugere eller volumen, vil prisen stige, når der er flere brugere eller mere trafik på applikationen. For applikationer, der er baseret på virksomhedens omsætning, vil prisen stige, når virksomheden vokser og genererer mere indtægt.

Det er vigtigt at overveje disse omkostninger, når man vælger en tredjeparts webapplikation. Det kan være fristende at vælge en billigere løsning her og nu, men det kan føre til højere omkostninger på lang sigt, hvis virksomheden vokser eller trafikken stiger.

Hvis du vælger at benytte et tredjepartssystemer håndterer de alt din data, ordrestyring og generelt drift, hvilket gør dig afhængig af deres strategi og kunnen til at drive deres virksomhed. Ønsker du på et tidspunkt at bryde op med et tredjeparts system, skal du have undersøgt fra start, hvor meget data de vil tillade dig at flytte med videre og hvor nemt det er at integrere din data i det nye IT system. 

Potentiale for ekstra indtægtskilder

Som en lille ekstra bonus info til denne artikel. Ser vi flere virksomheder dele ud af deres web app for at skabe en ekstra indtægtskilde. Ved at udvikle en applikation, der er specifik for din virksomhed, kan du tilbyde denne applikation til andre virksomheder inden for samme branche og dermed skabe en ekstra indtægtskilde.

Indhold
  Add a header to begin generating the table of contents
  Lad os tage en uforpligtende snak

  Vi gennemgår dit it setup og laver en konkret handlingsplan til din virksomhed

  Vi arbejder dagligt med digitalisering af små- og mellemstorevirksomheder og vil gerne hjælpe din forretning videre. Lad os tage en uforpligtende og gratis snak.

  Virksomheder der alle stoler på vores teknologier og processer

  Mere Indsigt

  Scroll to Top