Hvad koster en app?

Få et tilbud på hvad det koster at udvikle en app

Prisen for en app afhænger af en række faktorer, herunder appens funktioner, kompleksitet og teknologier. For en simpel app med få funktioner, såsom en to-do-liste, starter prisen på 50.000 kr – 100.000 kr. For en mere kompleks app, såsom en e-handelsapp eller en social netværksapp, starter prisen nemt på 250.000 kr.

App udvikling pris

Ja, hvorfor er det svært at svare på, hvad en app koster? App udvikling kommer desværre ikke med decideret prisliste og vi forstår frustrationen. Det havde været nemmere, hvis bare man kunne få en fast pris på 5-10 minutter. Men lad os prøve at belyse omfanget for dig. Her er nogle af de vigtigste områder, der skal afdækkes før der kan gives en pris på app udvikling:

 • Omfang af appen: Prisen vil variere baseret på appens funktionalitet, kompleksitet og antallet af ønskede funktioner. Jo mere avanceret og omfattende appen er, desto mere tid og ressourcer vil det kræve at udvikle den.
 • Designkrav: Hvis appen kræver et særligt brugerdefineret design eller en unik brugergrænseflade, påvirker udviklingstiden og dermed omkostningerne. Et godt design er vigtigt for at tiltrække og fastholde brugere, men det kan også medføre ekstra arbejde.
 • Platforme og enheder: Hvis appen skal udvikles til flere platforme som iOS og Android eller skal understøtte forskellige enheder som smartphones og tablets. Udvikling og testning på forskellige platforme og enheder kræver ekstra tid og ressourcer.
 • Integrationer og tredjeparts-API’er: Hvis appen skal integreres med eksterne systemer eller tredjeparts-API’er. Integrationer kræver ofte ekstra udviklingsarbejde og testning for at sikre en problemfri funktionalitet.

Da hver app er unik og har forskellige krav, er det vigtigt at få en grundig analyse af dine behov og ønsker for at kunne give en nøjagtig prisvurdering. For at få en bedre forståelse af et app projekt, kan du læse mere om generel app udvikling og de forskellige app-typer, der findes, ved at følge nedenstående links:

Hvorfor skal du læse det? Ved at blive mere specifik på dine egne behov, kan vi nemmere vurderer prisen for dit projekt og endnu bedre udvikle en mere præcist produkt til dig.

Hvad er et passende budget til udvikling af en ny app?

Intet er umuligt, men vi vil gerne forstå jeres forventninger og ambitioner. Det kan hurtigt virke voldsomt at investere flere hundredtusinde kroner for en app uden egentlig at vide om det er en god ide. Ved at få klarhed om jeres budget tidlig i processen, kan det give os en indikation af ambitionsniveauet, og hvad der er realistisk. Vi har efter mange år erfaret at alle budgetter bør tilgås med et forretningsperspektiv. Du behøves nødvendigvis ikke udvikle den færdige app i første hug, men benytte dig af konceptfaser, hvor du søsætter produkter, der kan generer økonomi til de efterfølgende faser og på den måde prioritere dit budget bedst muligt.

Prismodeller for app udvikling

Det er vigtigt at have et klart budget og en forståelse af prissætningsmodellerne, når du planlægger at udvikle en app. Prisen vil typisk variere afhængig af hvilke prissætning du køber ind på. Her er nogle almindelige prissætningsmodeller:

 • Timebaseret fakturering
 • Fast pris
 • Agil prissætning

De mest almindelig prismodeller er timebaseret fakturering eller en fast pris/projektpris. Der være mange uforudsete parametrer hos begge parter i et projekt og derfor er et tilbud typisk beregnet på baggrund antal timer til en fast sats + 10-30% i ubekendte. Timebaseret faktureringen ofte er en helgardering fra leverandørens side. Hos Brandstoff benytter vi projektpriser, så du som kunde kan stole på økonomien, men det forudsætter en gennemarbejdet kravspecifikation.

En kravspecifikation indeholder alt hvad du køber og IKKE køber. Her er projektet forklaret ned til mindste detalje, desto mere udførlig kravspecifikationen desto nemmere at ramme det præcise produkt indenfor budgettet. Det vil også være langt nemmere for dig at henholde noget til en kravspecifikation, hvis der skulle være funktioner i appen, som ikke er i overensstemmelse med dine forventninger.

Var det bare mere arbejde til dig? Eftersom en kravspecifikation skal være yderst fyldestgørende, før den kan definerer omfanget kan hurtigt blive en opgave, som stopper hele processen. Det vil vi gerne undgå.

Lad os udarbejde kravspecifikationen

Ved at fokuserer på konceptfasen i stedet for kravspecifikationen, kan vi i fællesskab skabe fundamentet for projektet. I løbet af konceptfasen definerer vi sammen de fælles mål for appen. Størstedelen af appens krav og ønsker opstår typisk, når vi mødes og kombinere vores udviklingserfaring med jeres forståelse for målgruppen, branchen og produkterne.

Baseret på de fælles mål udarbejder vi en kravspecifikation og en køreklar plan for hver enkelt fase – vi starter selvfølgelig fra fase 1. Ved at lade os definerer kravspecifikationen, kan du lade os om det nørderiet og selv holde fokus på den omkringliggende forretning.

Vi udarbejder altid en kravspecifikation uanset hvor stort projektet måtte være. Det gør vi,

 • for at holde budgetramme
 • for at skabe bedre fremdrift i projektet
 • for at være sikker på du som kunde sidder tilbage med det slutprodukt, som du havde forventet.
 • for at holde tidsplanen

Hvad er processen for at komme i gang?

Som et app bureau har vi en bred erfaring og vi hjælper dig gennem hele processen – lige fra konceptudvikling og design til udgivelse af appen. Hvis du fra start ønsker at din app udviklings pris, kan du forberede:

 • Design af appen – måske du allerede kender en designer
 • Kortlægge budgetrammen – hvad kan du maksimalt investere
 • Udarbejde kravspecifikationen – beskrivelsen af din app

Vi vil selvfølgelig stadig bidrage med vores input – du forventer trods alt vi er eksperterne med erfaringen.

Hvis du allerede nu ved at du ønsker at tage ansvar for visse dele af projektet selv, ser vi gerne du kommunikere dette tydeligt i de indledende faser af vores samarbejde. På den måde har vi alle forventninger klare fra start.

Men hvad koster en app så?

Det afhænger stadigvæk af omfanget og kompleksitet af din app. Men du kan booke et gratis og uforpligtende møde med os, hvor vi kortlægger den tekniske plan. Det giver 9 ud af 10 gange en mere nøjagtig idé om omkostningerne. Vi hjælper med at bryde planen op, så projektet bliver kortlagt rigtig fra start. Hvilket typisk er derfor omkostninger på app udvikling er højere end hvad godt er. Book gratis møde her.

Virksomheder der alle stoler på vores teknologier og processer

Lad os kortlægge dit app projekt

Fandt du frem til prisen?

Jacob og Mick er de ansvarlige konsulenter for vores daglige drift og udvikling af systemer. Med mere end sammenlagt 25 års erfaring får du kompetente folk til både udvikling, styring og vedligeholdelse

Hvilken app type skal du vælge?

Uanset om du er en virksomhed, der ønsker at forbedre dine arbejdsprocesser, en forhandler, der vil udvide din online tilstedeværelse, eller en iværksætter, der ønsker at skabe et socialt netværk, så er den rigtige app type afgørende for din succes.

Mere Indsigt

Scroll to Top